ServiceDealer login
octobre 31, 2023

Maak je gazon klaar voor het voorjaar!

Onze tips voor gazononderhoud in de lente De dagen worden langzaamaan al wat langer en ook in de tuin kondigen zich voorzichtig de eerste knoppen en groene blaadjes aan. Om straks optimaal van jouw buitenruimte te kunnen genieten begin je het beste nu al met het lenteklaar maken van je tuin. Daarbij starten we met […]

Onze tips voor gazononderhoud in de lente

De dagen worden langzaamaan al wat langer en ook in de tuin kondigen zich voorzichtig de eerste knoppen en groene blaadjes aan. Om straks optimaal van jouw buitenruimte te kunnen genieten begin je het beste nu al met het lenteklaar maken van je tuin. Daarbij starten we met wat voor veel mensen de basis is: het gazon. Dit zijn onze beste tips voor gazononderhoud in het voorjaar!

Geef je gazon ruimte om te groeien

Een goede voorbereiding is het halve werk. Een groter cliché is haast niet denkbaar, maar toch is dit ook in het geval van je gazon meer dan waar. Gedegen gazononderhoud begint dan ook met het verticuteren van de bovenlaag. Zo zorg je dat het gras weer ruimte krijgt om te groeien en alle voedingsstoffen kan opnemen die het nodig heeft. Je leest er meer over in onze blog over verticuteren [link invoegen].

Eventuele kale plekken kunnen na het verticuteren direct worden ingezaaid. Omdat zuurstof en vocht nu optimaal kunnen worden opgenomen komen de graszaden in een ideale voedingsbodem terecht. Zo krijgen ze alle kans om uit te groeien tot mooi en sterk gras.

Het belang van maaieronderhoud

Heb je in de winter gedacht aan het onderhoud van je grasmaaier? Voordat je weer gaat maaien is het van belang dat de messen goed scherp zijn. Dus zorg ervoor dat je voor die tijd een bezoek aan je dealer hebt gebracht voor het slijpen van de messen en eventueel motoronderhoud wanneer je een maaier met benzinemotor hebt. Zo gaat het maaien een stuk makkelijker en houd je het gazon in optimale conditie, want goed onderhoud begint bij goed gereedschap!

Wanneer het kwik boven de 10 graden komt en het gras begint te groeien kun je voorzichtig gaan maaien op de hoogste maaistand. Houd er rekening mee dat gras in het voorjaar nog kwetsbaar is. Te kort of te vroeg maaien kan het gazon beschadigen. Ook moet jong gras de kans krijgen om te groeien. Later in het voorjaar, als het gras sneller groeit en sterker is, kun je de maaistand gerust verlagen. 

Afwateren en bemesten

Het voorjaar verloopt vaak wat grillig en het kan dan ook nog flink regenen in deze periode. Voorkom dat er plassen op je gazon blijven staan met een goede beluchting en afwatering. Gebruik hiervoor een prikroller of een riek. Is het erg droog? Geef je gazon dan juist extra regenwater. Een verlucht oppervlak zorgt dat het gras het vocht makkelijker kan opnemen.

Ook de voedingsstoffen uit (kunst)mest dringen het beste tot de bodem door met behulp van water. Strooi mest daarom bij voorkeur vlak voor een regenbui uit over het gazon volgens de aangegeven hoeveelheid op de verpakking. Zo zorgt goed gazononderhoud in het voorjaar voor een stralend gazon in de zomer!


GTM Professional heeft alles om jouw gazon in topconditie te houden. Met onze verticuteermachines en grasmaaiers geef je jouw gras de best mogelijke verzorging.


Admin Leadway

Vermelde producten

Gerelateerde artikels

Uit de blog

alle berichten

Maak je gazon klaar voor het voorjaar!

Onze tips voor gazononderhoud in de lente De dagen worden langzaamaan al wat langer en ook in de tuin kondigen zich voorzichtig de eerste knoppen en groene blaadjes aan. Om straks optimaal van jouw buitenruimte te kunnen genieten begin je het beste nu al met het lenteklaar maken van je tuin. Daarbij starten we met […]

Meer lezen

Het www van verticuteren: naar een vol, groen en gezond gazon

Als trotse eigenaar van een gazon heb je ongetwijfeld al eens de raad gekregen om te verticuteren. Een goede raad, dat zeker. Als je het goed aanpakt. In deze blog overlopen we daarom de belangrijkste W’s - wat, waarom en wanneer - van het verticuteren en vertellen we je hoe je het nu precies moet […]

Meer lezen

Veiligheid boven alles

Werken met een hakselaar vraagt om de hoogste eisen GTM Professional neemt de veiligheid van houtversnipperaars uiterst serieus. In het kader van ‘voorkomen is beter dan genezen’ zorgen wij dat alle machines onafhankelijk worden getest en gekeurd door gecertificeerde instanties voordat ze op de markt komen. Benieuwd wat daar allemaal bij komt kijken? Ontdek hier […]

Meer lezen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

De Wild brands:
© 2024 GTM Professional
All rights reserved